Κόσμος

Απαγόρευσαν την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στην Αμμόχωστο

Η διοίκηση του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος απαγόρευσε την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η Ακολουθία τελείτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο το κατοχικό καθεστώς του ψευδοκράτους έκανε γνωστό ξαφνικά πως δεν θα δίνει άδεια για Ιερές Ακολουθίες σε ναούς όπου δεν τελούνταν αυτές πριν από το 1974.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως έθεσε το ζήτημα στη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί τη Μ. Τρίτη, και διερωτήθηκε σε τι ενοχλούσε η τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου.

«Δεν είναι αρκετό η τουρκική πλευρά να επικαλείται την ανάγκη υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να λαμβάνει μέτρα που προκαλούν τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων», υποστήριξε ο Ν. Αναστασιάδης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για πολιτογράφηση Τούρκων υπηκόων και δήλωσε ότι αυτό είναι «πέραν από κάθε συμφωνία», προσθέτοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa