Κορωνοϊός Κόσμος

Απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Ρωσία λόγω του κορωνοϊού

Έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού και στη Ρωσία. Όλες τις διεθνείς πτήσεις, τακτικές και τσάρτερ, αναστέλλουν από απόψε τα μεσάνυχτα και οι ρωσικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του Covid-19, μία μέρα μετά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, που καλούσε τους Ρώσους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Με βάση την ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ρωσίας, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν πτήσεις για τον επαναπατρισμό Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό ή έχουν λάβει ειδική άδεια. Χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στη χώρα. Ήταν δύο ηλικιωμένοι από τη Μόσχα, 88 και 73 ετών αντίστοιχα. Η Ρωσία μετρά 658 κρούσματα του νέου κορονοϊού, τα 410 εξ αυτών στη Μόσχα.

«Πακέτο» περιοριστικών μέτρων

Αυτή ήταν και η αφορμή για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων από τις ρωσικές αρχές, τα οποία προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την προσωρινή απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιων εκδηλώσεων και μετακίνησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς για τους πολίτες άνω των 65 ετών, ενώ αποφασίστηκε να κλείσουν επιχειρήσεις για μία εβδομάδα, χωρίς να υποστούν μείωση μισθού οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, τα καταστήματα τροφίμων, οι τράπεζες και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Στο διάγγελμά του, ο Πούτιν τόνισε ότι «το ασφαλέστερο αυτήν τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας», ενώ ανακοίνωσε την αναβολή του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές, που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου, με τις οποίες σημειωτέον του δίνεται η δυνατότητα να ανανεώνει τη θητεία του ακόμη δύο φορές.

«Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς είναι η υγεία, η ζωή και ασφάλεια των ανθρώπων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να αναβληθεί η ψηφοφορία σε μεταγενέστερη ημερομηνία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa