Κοινωνία

Απαλλαγή για Λαγό, Μίχο και άλλους για την επίθεση στο «Συνεργείο» προτείνει η εισαγγελέας!

Απαλλαγή για όλους τους κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος, πρώην -πλέον- μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, καθώς, όπως εξήγησε, ο νέος Ποινικός Κώδικας έφερε σημαντικές αλλαγές. «Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με τον νέο Ποινικό Κώδικα, εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενους, καθώς υπάρχουν κωλύματα δικονομικού χαρακτήρα. Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη» σχολίασε στην πρότασή της.

Η εξήγηση της εισαγγελέα

Στην αγόρευσή της ανέλυσε διεξοδικά τα αδικήματα που βαραίνουν τους κατηγορούμενους, εξηγώντας ότι με τον νέο κώδικα «η απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας έχει καταργηθεί. Οπότε θα πρέπει να μετατραπεί σε απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, αφού η έγκληση δεν υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη του χώρου, αλλά από τον πολιτικώς ενάγοντα». Σχετικά με την απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη είπε ότι χρήζει εξέτασης το εάν οι βλάβες του πολιτικώς ενάγοντα ήταν επικίνδυνες.

«Ο ίδιος αρνήθηκε την εξέτασή του από ιατροδικαστή και δεν προσκομίστηκε ποτέ σχετική ιατρική βεβαίωση. Αναγκαστικά θα βασιστούμε στις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίες είναι αντιφατικές και δεν δείχνουν το μέγεθος των βλαβών. Ο ίδιος μίλησε για 15 άτομα που τον χτυπούσαν, αλλά δεν έχουμε άλλη κατάθεση σχετική, δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες» είπε η εισαγγελέας, τονίζοντας ότι «η βλάβη του παθόντα δεν φέρει τα χαρακτηριστικά επικίνδυνης και για αυτό θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή σωματική που «ένεκα της απειλούμενης ποινής έχει παύσει υφ’ όρον».

Αυτόματα «καταργείται» και η ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, καθώς «δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθική αυτουργία, αφού παύει η ποινική δίωξη ή καταργείται το κύριο αδίκημα», ενώ για την οπλοχρησία η εισαγγελέας σχολίασε ότι, «εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τις κύριες πράξεις, δεν τίθεται ζήτημα τέλεσης της οπλοχρησίας και δεν προκύπτει ότι το όπλο χρησιμοποιήθηκε»

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa