Κοινωνία

Απειλούσε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στη σύζυγο και τα παιδιά του (ΦΩΤΟ)

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με τον 40χρονο άνδρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στο Ηράκλειο, μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου του και των τριών ανήλικων παιδιών του.

Τελικά, ο άνδρας πείστηκε, μετά από περίπου 1,5 ώρα, να κατέβει από το μνημείο στην πλατεία Κορνάρου και να παραδώσει το μπουκάλι με το εύφλεκτο υλικό που κρατούσε στα χέρια.

Τότε, τα τρία ανήλικα παιδιά του, που όλη αυτήν την ώρα παρακολουθούσαν τρομαγμένα μαζί με τη μητέρα τους, ανακουφισμένα πλέον, έπεσαν στην αγκαλιά του.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Δήμητρα Καμπέλη, «ήρθε με την οικογένειά του από την Παλαιστίνη και ήταν μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ωφελούμενος του προγράμματος, αλλά έφυγαν οικειοθελώς για να αναζητήσουν την τύχη τους στο Βέλγιο και έχασαν τα δικαιώματα του προγράμματος.

Από τη στιγμή που επέστρεψαν, ζητούν ξανά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό», τονίζει η κυρία Καμπέλη.

Στο σημείο είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ενώ αγωνιώδεις ήταν οι προσπάθειες του ψυχολόγου της ΕΛΑΣ για να μεταπείσει τον 40χρονο.

 

kentroirakleiou2.jpg

Πηγές: cretalive.gr, cretapost.gr, ekriti.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa