Κοινωνία

Απεργία: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι για το ασφαλιστικό – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Στους δρόμους είναι οι εργαζόμενοι λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Εργατικές ομοσπονδίες και συνδικάτα διαδηλώνουν ώστε να μην προωθηθούν οι αλλαγές διότι όπως αναφέρουν η κυβέρνηση «θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τραμ) και στους δρόμους της Αθήνας επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Να σημειώσουμε ότι τελευταία στιγμή αποφάσισαν να συμμετασχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί μαζικό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου νόμου ζητώντας, μεταξύ άλλων, απόσυρση του νομοσχεδίου, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, καθώς και άλλων εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών, είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Κλαυθμώνος. Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», οι συγκεντρωμένοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη Βουλή. Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

«Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τη λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της.

Να ενημερώσουμε ότι το paraskhnio.gr συμμετέχει στην στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 και θα μεταδίδει ειδήσεις που έχουν να κάνουν μόνο με την απεργία.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa