Οικονομία

«Απογειώθηκαν» οι τραπεζικές μετοχές, Πειραιώς +23%!

Θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία προεξοφλούν οι αγορές, στοιχηματίζοντας παράλληλα σε θετική έκβαση  της προσπάθειας των τραπεζών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων χωρίς να χρειασθούν πρόσθετα κεφάλαια.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και στη «γκρίνια» των διεθνών οίκων που βλέπουν «μισοάδειο το ποτήρι» των ελληνικών τραπεζών, οι μετοχές τους συνεχίζουν το παρατεταμένο ράλι – ανεβάζοντας μάλιστα ταχύτητα.

Σήμερα «απογειώθηκαν» πάλι, εν μέσω αγοραστικού πυρετού και αυξανόμενης ζήτησης από επιθετικά funds που σπεύδουν να κλείσουν ανοιχτές θέσεις – μάλλον με τεράστια ζημιά.

Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς «κλείδωσε» ενδοσυνεδριακά στο +30%, θυμίζοντας ημέρες του χρηματιστηριακού μπουμ του 1999  και έκλεισε +23%. Από την 1η Φεβρουαρίου η τιμή της έχει υπερδιπλασιασθεί, καταγράφοντας  άνοδο περίπου 118%!

Στο +9,3% τερμάτισε η Εθνική, που αποκομίζει συνολικά κέρδη 75% σε μηνιαία βάση.
Ανοδο 9% σημείωσε η Eurobank, στο +6,9% έκλεισε η Alpha, ενώ η Attica Bank κατέγραψε +12,5%.

Το κλίμα ευφορίας που δημιουργεί η άνοδος των τραπεζικών χαρτιών μεταφράζεται σε  αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μεγάλη γκάμα μετοχών.

Ο συνολικός τζίρος ήταν σήμερα περίπου 115 εκατ. ευρώ – περίπου τριπλάσιος σε σχέση με τον μέσο ημερήσιο των τελευταίων εβδομάδων.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 707,51 μονάδες με άνοδο 1,76%, προσεγγίζοντας την περιοχή ισχυρής αντίστασης που οριοθετείται στις 710-712 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης  πραγματοποίησε άλμα +9,25%,  κερδίζοντας περίπου 44% σε μηνιαία βάση.

Ο FTASE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε +1,03% στις 1.835,87 μονάδες. Τις καλύτερες επιδόσεις (μετά τις τράπεζες) σημείωσαν: ΕΧΑΕ +4,5%,  Grivalia +4,3%, ΟΛΠ +2,8%, Μυτιληναίος και Φουρλής +2,3%.

Στο κόκκινο Jumbo -4%, Τιτάν και ΑΔΜΗΕ +2,7%, Coca-Cola -1,4%, Motor Oil -1,1%.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa