Κόσμος

Απογοητευμένος δηλώνει ο Ζάεφ για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του! «Προσωπικό πλήγμα»

Προσωπικό πλήγμα για τον ίδιο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ το «όχι» της Ε.Ε. στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την χώρα του.

«Είναι αλήθεια ότι αισθάνθηκα ως προσωπικό πλήγμα την αναβολή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Είναι μια ουλή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο πρόσωπο μου. Ξέρετε όμως ότι πολλές φορές τα σημάδια στο πρόσωπο μετά από μία μάχη δείχνουν πόσο μεγάλη αξία έχει αυτό για το οποίο αγωνίζεστε», ανέφερε σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «Danas».

Διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν θα πάψει να μάχεται «για την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών στην Βόρεια Μακεδονία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγώνας αυτός θα αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σχέση με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου του 2020, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα ενισχύσουν την παράταξη της οποίας ηγείται και «δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή στην εξουσία των δυνάμεων που δεν σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες». «Ο εθνικισμός, ο εξτρεμισμός, οι απειλές, ο εκβιασμός, οι φυλακίσεις, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η λογοκρισία, η διεθνής απομόνωση και η φτώχεια πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Αναμένω ότι οι πολίτες θα επιλέξουν να συνεχίσει η χώρα στο σωστό δρόμο, ότι θα επιλέξουν την πρόοδο», σημείωσε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa