Κοινωνία

Αποκάλυψη! Αυτοί ήταν οι στόχοι των «τρομοπακέτων»

Φειδωλές είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα 8 τρομοπακέτα που εντόπισε χθες η ΕΛΑΣ στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, και τους παραλήπτες τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν γίνει γνωστοί οι 5 από τους 8 αποδέκτες των παγιδευμένων με εκρηκτικό μηχανισμό δεμάτων. Είναι τρία φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς και δύο οργανισμοί,

Πρόκειται για τους:
  • Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup
  • Κλάους Ρέγκλινγκ, διευθύνοντα σύμβουλο του ESM
  • Φρανς Τίμερμανς, α’ αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Fitch, οίκο αξιολόγησης
  • Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τα άλλα τρία τρομοπακέτα απευθύνονταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε πολυεθνικές με έδρα την ΕΕ.

Εξίσου φειδωλοί είναι στην ΕΛΑΣ και για τους υποτιθέμενους αποστολείς. Εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, υπάρχουν ονόματα καθηγητών πανεπιστημίων (Πάντειος, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ) τα οποία θέλει να «προστατεύσει» η Αστυνομία.

Οσο για το αν υπάρχουν και άλλα τρομοδέματα; Στην ΕΛΑΣ αποφεύγουν εκτιμήσεις μέχρι να βγει προκήρυξη από την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την υπόθεση.

Η Αντιτρομοκρατική βλέπει «Πυρήνες της Φωτιάς»

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν σήμερα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μόνο για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε.

Ωστόσο η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι που αναμένεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ’ όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο, γι’ αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι’ αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΛΑΣ είχαν εκφράσει ανησυχίες για άλλα οκτώ τρομοπακέτα, μετά από αυτό με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι Πυρήνες της Φωτιάς – και εκείνο με αποδέκτη τον Πολ Τόμσεν στο ευρωπαϊκό γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι το οποίο εξερράγη τραυματίζοντας μία υπάλληλο.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa