Κοινωνία

Αποκάλυψη-βόμβα – Έως και 2 χιλ. κρούσματα σήμερα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας προχώρησε σήμερα σε μια αποκάλυψη  βόμβα προβλέποντας ότι και σήμερα μπορεί να ανακοινωθούν μέχρι και 2.000 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι «κύριος λόγος» για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.152 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με Αττική και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται ξανά στον «κόκκινο».

«Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα, τόνισε εν συνεχεία».

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για όλη τη χώρα, η Β. Ελλάδα έχει πιο πολλές περιοχές που μπήκαν στο κόκκινο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η χαλάρωση που υπήρχε προηγουμένως οδήγησε στην σημερινή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη».

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa