Πολιτική

Αποκάλυψη Κοντοζαμάνη: Η μείωση κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε ότι η μείωση κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι θα φέρει το τέλος του lockdown.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η καταγραφείσα μείωση στα κρούσματα κορωνοϊού δεν οδηγεί αυτόματα σε άρση του lockdown. Σε ερώτηση για τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, απάντησε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και η νομοθεσία μας δίνει όλα τα όπλα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και το χειρότερο σενάριο». Το ίδιο είπε και για τις αεροδιακομιδές, τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαραίτητη φροντίδα υγείας».

Αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην πόλη, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς lockdown μια εβδομάδα νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι μειώνονται τα κρούσματα, αλλά οι εισαγωγές παραμένουν. «Υπάρχουν εισαγωγές στα νοσοκομεία σε χαμηλότερο βαθμό πριν από τη λήψη των περιοριστικών μέτρων που φαίνεται ότι δουλεύουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown ή ότι χαλαρώνουμε ή ότι δεν έχουμε δρόμο ακόμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, προκειμένου να βοηθήσουν το υγειονομικό προσωπικό, που, όπως είπε, έχει υπερβάλει εαυτόν και τόνισε πως «το σύστημα υγείας έχει αντέξει και θα παραμείνει όρθιο».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa