Παρασκηνιακά

Αποκάλυψη «Π»: Ντύνουν γιατρούς με τουρκικές «στολές»!

Σήμερα, η στήλη κάνει ακόμη μία αποκάλυψη. Με μια ιστορία που μοιάζει απίστευτη, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινή.

Την ώρα που ζητούσαμε από εχθρούς και φίλους να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, να προχωρήσουν σε εμπάργκο και άλλα πολλά, η χώρα μας προμηθευόταν για τα νοσοκομεία ιατρικές μπλούζες made in Turkey!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ήδη σε δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει παρόμοιες παρτίδες σαν και αυτήν της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε και δείχνει ότι οι Έλληνες γιατροί στα χειρουργεία και στα έκτακτα περιστατικά προμηθεύονται ιατρικές προστατευτικές στολές μίας χρήσης, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί στα Άδανα!

Δεν γνωρίζουμε πόσες χιλιάδες τέτοιες «μπλούζες» προμηθεύτηκε (εάν δεν τις προμηθεύτηκε απευθείας το συγκεκριμένο νοσοκομείο πρώτης γραμμής) το υπουργείο Υγείας ούτε ποια περίοδο έγινε η προμήθεια. Αλλά, αν έχει συμβεί το διάστημα του τελευταίου έτους, που οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν γονατίσει από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, είναι τραγική επιλογή να εισάγουμε στολές από το εξωτερικό – και κυρίως από την Τουρκία, ακόμη και εάν είναι πιο φθηνές. Δεν είναι όλα… μαθηματικά.

Ακόμα και εάν χρειάζονται λόγω και της πανδημίας περισσότερες χειρουργικές μπλούζες, θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από τους μικροβιοτέχνες, οι οποίοι κοιτάνε με το κιάλι τις δουλειές, να τις κατασκευάσουν, όπως έγινε και με τις μάσκες. Αντί, λοιπόν, να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της Τουρκίας, καλό θα ήταν να δώσουμε δουλειά σε Έλληνες ή Ευρωπαίους εργαζομένους. Και αυτό δεν είναι λαϊκισμός, αλλά σωστός πατριωτισμός.

Θα περιμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων με ενδιαφέρον. Όχι γιατί δεν πιστεύουμε ότι η οικονομική διπλωματία δεν είναι ένα χρήσιμο όπλο άσκησης πίεσης, αλλά μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας, ιδιαίτερα όταν η γειτονική χώρα ακόμη και στο «παρά πέντε» των διερευνητικών συνομιλιών συνεχίζει να προκαλεί;

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa