Παρασκηνιακά

Αποκάλυψη σοκ για το «κουκούλωμα» ευθυνών στο Μάτι! «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε»

Τα όσα αποκαλύπτει η  εφημερίδα “Καθημερινή” αναζωπυρώνουν την οργή συγγενών θυμάτων της εκατόμβης στο Μάτι, σοκάροντας κατά κυριολεξία για τη διαδρομή αυτουργών του εγκλήματος, την ανεπάρκειά τους και κατόπιν την ωμή, συντεταγμένη και χυδαία απόπειρα συγκάλυψης.

Το κεντρικό πρόσωπο, ο πραγματογνώμων αξιωματικός Πυροσβεστικής στον οποίο ανατέθηκε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει το “τι έφταιξε”, δέχθηκε ευθεία απειλή από την κορυφή του Σώματος: Θάψ΄τα, μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, “από το υπουργείο”, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχ΄τα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα, μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα. Και μη γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου, θα σε σκίσουμε… Θες καμιά δυσμενή;

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Καθημερινής” ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας. Στο δημοσίευμα περιγράφονται αφόρητες πιέσεις στο πρόσωπο του κ. Λιότσου, ακόμα και απειλές, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά του. Στις απειλές πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίοι απειλώντας και εκβιάζοντάς τον, του ζήτησαν να θάψει στοιχεία προκειμένου να μην εκτεθούν η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και όλοι όσοι εμπλέκονταν στη διαχείριση της τραγικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, στο χειρισμό της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, “υπάρχει και οσμή παραδικαστικής παρέμβασης συγκάλυψης, που εμπλέκει την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου και την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου”.

Η πρώτη αντίδραση ήταν από την Όλγα Γεροβασίλη

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa