Πολιτική

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Political! «Παίζει» χωρίς… αντίπαλο η ΝΔ!

Την περίοδο που μεσολάβησε από τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε και παρουσιάσαμε την προηγούμενη μεγάλη έρευνα στην «Political», μέχρι και τον χρόνο που πραγματοποιήσαμε αυτήν που παρουσιάζουμε σήμερα (από 22/2 έως και 26/2) είχαμε σημαντικές εξελίξεις (lockdown, παράταση του κλεισίματος της αγοράς με ό,τι αυτό σημαίνει για
την οικονομία και την οικονομική κατάσταση επιχειρήσεων και νοικοκυριών), νόμους που ψηφίστηκαν και τροφοδότησαν έντονη αντιπαράθεση (π.χ. για τα πανεπιστήμια), ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε πολλά προβλήματα και, βέβαια, όλο αυτόν τον κύκλο σοκαριστικών δημόσιων καταγγελιών για φαινόμενα παιδεραστίας, βιασμών, σεξουαλικών και άλλων παρενοχλήσεων, με κορυφαία την «υπόθεση Λιγνάδη» και
την κομματική αντιπαράθεση που ξέσπασε, με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.

Με αυτή την έρευνα προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε όλα αυτά τα θέματα και, βέβαια, να προσεγγίσουμε την επίδρασή τους στη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης με προτίμηση από το 47,4% προηγείται 30,1% του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 17,3% των προτιμήσεων, ενώ σταθερά δεύτερος στις επιλογές είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 29,1%.

Η εικόνα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται αναλλοίωτη, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα να κυμαίνεται στο 17%. Για την ακρίβεια, η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι 17,4%, με τη Ν.Δ. στο 37,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,4%.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση στο www.political.net.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa