Slider Περιφέρειες - Δήμοι

Αποκαλυπτική η ανακοίνωση για την αναβολή της Αναπτυξιακής Έκθεσης Μεσολογγίου

Η εταιρεία Dival Productions μέσα από μια τρισέλιδη ανακοίνωση που έστειλε προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεσολογγίου – στα ηνία του οποίου βρίσκεται ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος (φωτό)- και αναλύει τους λόγους που τελικά η αναπτυξιακή έκθεση αναβλήθηκε. Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

“Την 20η Φεβρουαρίου 2017 μας ανατέθηκε δυνάμει της υπ’ αρ. 7/2017 απόφασης του Διοικητικού σας Συμβουλίου, η οργάνωση και τοποθέτηση περιπτέρων για την διεξαγωγή της διοργάνωσης της 2ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συμπεριλαμβανομένων Συνεδρίων και Συναυλιών, όπως επίσης και η προώθηση της Έκθεσης.

Ανταποκριθήκαμε άμεσα και έκτοτε, αφενός μεν της ανάγκης της μακρόχρονης διαδικασίας, αλλά και της φιλοδοξίας μας να οργανώσουμε μία άριστη Έκθεση/Εκδηλώσεις/Συναυλίες δραστηριοποιηθήκαμε δυναμικά και επιτύχαμε συγκεκριμένα αποτελέσματα που μαρτυρούσαν τη μοναδικότητα της επιτυχίας μας στην οργάνωση αυτή.

Επιμεληθήκαμε και εγκαταστήσαμε καινοτόμα πλατφόρμα διαδικασίας ψηφιακής συμμετοχής εκθετών (http://expomes.divalproductions.gr), για να εξασφαλίσουμε διαφάνεια και ίση μεταχείριση εκθετών. Την πλατφόρμα αυτή παρουσιάσαμε σε Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Ν. Καραπάνου, στις 26/5/2017, σε πλήθος παραγόντων και υποστηρικτών της έκθεσης, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Επικοινωνήσαμε την Έκθεση σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και επιπλέον στα Ιωάννινα.
Εξασφαλίσαμε δύο (2) Επιστημονικές Ομιλίες.

Εξασφαλίσαμε θεατρική παράσταση για παιδάκια, η οποία θα διεξαγόταν στις 30/7/17 στο θεατράκι που ανακαίνισε ο Δήμος.

Διοργανώσαμε τις συναυλίες, τρείς (3) στον αριθμό, ενώ η συμβατική μας υποχρέωση ήταν για δύο (2), των:
“Μορφές” – 28/7/2017 (έναρξη)
“Ιμάμ Μπαϊλντί” – 29/7/2017, και
“Ξαρχάκος – Πρωτοψάλτη” – 31/7/2017 (λήξη)
Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν επειδή ακριβώς για εμάς η διεξαγωγή της Έκθεσης αποτελεί όχι μόνον πρώτη αλλά και μόνη προτεραιότητα, για την επιτυχία της οποίας δεν φειδόμεθα ούτε χρόνο, ούτε κόπο.

H Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, δηλαδή η εταιρεία σας, υποσχέθηκε και ανέλαβε:

Την ευθύνη οργάνωσης και επίβλεψης της λειτουργίας της εκδήλωσης, ήτοι την οργάνωση και επίβλεψη της εταιρείας μας, και εξειδικεύει τις λεπτομέρειες για την ευόδωση του σκοπού της συγκεκριμένης δράσης,

Να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβασή μας στους χώρους της εκδήλωσης (έκθεση, συναυλίες, συνέδρια, κλπ.), καθώς επίσης και την διαθεσιμότητα και καταλληλότητα των χώρων της εκδήλωσης,

Να εξασφαλίσει την παροχή νερού και ρεύματος αποκλειστικά στον χώρο που θα καταλαμβάνει η 2η Αναπτυξιακή Έκθεση (λιμάνι).
Αντί αυτών, και ενώ γνωρίζατε ήδη από την διεξαγωγή της περυσινής σας έκθεσης, ότι:

Ενώ δεν είχατε πρόσβαση στον υποσταθμό της ΔΕΗ χωρίς την άδεια της Τραπέζης Πειραιώς, γεγονός που ήταν σε γνώση σας, προτείνατε πλειστάκις τόσο σε εμάς όσο και στους συνεργάτες μας να “πηδάμε τις μάντρες για να μπούμε στον χώρο του υποσταθμού, διότι δεν έχουμε κλειδιά !”. Αλήθεια, ούτε εμείς αλλά ούτε και οι συνεργάτες μας πηδάμε μάντρες ή καταπατάμε ξένη περιουσία και κυρίως έχουμε καθαρή αντίληψη του όρου “απρόσκοπτη πρόσβαση”.

Δεν είχατε τοποθετήσει στην περυσινή σας έκθεση επαρκή κλιματισμό, για λόγους έλλειψης δυναμικότητας του υποσταθμού του λιμανιού, που προφανώς είχαν κοινοποιηθεί στον υπεύθυνο της διεξαγωγής της οργάνωσης, δηλαδή σε εσάς. Η αδυναμία του υποσταθμού να καλύψει τις ανάγκες της έκθεσης για κλιματισμό προφανώς σας ήταν ήδη γνωστές από πέρυσι, αλλά έχουμε την βεβαιότητα ότι το γνωρίζετε φέτος, διότι ήταν μία από τις πρώτες επισημάνσεις που κάναμε προ τετραμήνου και σας το επιβεβαίωσε και ο δικός σας ηλεκτρολόγος, κ. Σ. Κ. παρουσία όλων μας.

Στην ανακοίνωση τύπου για την αναβολή της έκθεσης (την οποία επίσης παραλείψατε να μας γνωστοποιήσετε, αλλά την πληροφορηθήκαμε δια του Τύπου), ομολογείτε εμμέσως πλην σαφώς την ολιγωρία σας και την καθυστερημένη υποβολή αίτησης προς την ΔΕΗ (ν.6 παροχή) για τη διασφάλιση των μέσων που θα επέτρεπαν την διεξαγωγή της εκδήλωσης στην προγραμματισμένη ημερομηνία της. Έχετε βέβαια τεχνηέντως παραλείψει την ημερομηνία της υποβολής της αίτησης προς την ΔΕΗ, η οποία όχι μόνον θα αποδείκνυε την ολιγωρία σας, αλλά παράλληλα θα καταδείκνυε στο πανελλήνιο την αντίληψή σας περί “εξειδίκευσης λεπτομερειών (!!!) για την ευόδωση του σκοπού της συγκεκριμένης δράσης”.

Η εταιρεία μας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίβλεψης και οργάνωσης της εταιρείας σας.

Ενεργήσαμε δε ακόμη και ως προς τη σύμβαση αλλά, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς της εταιρεία σας, και προσωπικά προς τον κ. Σκαρμούτσο, η οποία δεν έδειξε καμία προθυμία να υπογράψει σύμβαση από την αρχή, ως όφειλε, την άφησε για το τέλος. Τώρα πια όλοι ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Παρά ταύτα εμείς προχωρήσαμε εμπιστευόμενοι την Δημοτική Αρχή της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Και όλα αυτά ενώ δηλώνετε, δια του Τύπου, πως “η διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, των υποστηρικτών και των 75 και πλέον – έως σήμερα – εκθετών, αποτελεί πρώτη (όχι μόνη ??? ) προτεραιότητα” ! Παρεμπιπτόντως, οι εκθέτες που συμβλήθηκαν με την εταιρεία μας με βάση την εγκεκριμένη από εσάς και τον Δήμαρχο διαδικασία που παρουσιάστηκε, είναι τρεις (3 !!) στον αριθμό. Οι υπόλοιποι εβδομήντα δύο (72 !!!) που αναφέρετε δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι είναι, ούτε πότε εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής, αλλά ούτε και σε ποιόν.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που αναβλήθηκε η διεξαγωγή της Έκθεσης στην προγραμματισμένη της ημερομηνία είναι ότι εσείς αδιαφορήσατε για τη συμβατική σας υποχρέωση να μας παράσχετε έγκαιρα ρεύμα.!! Σε απλά Ελληνικά,
ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ !

Και τέλος, είναι αληθής η δήλωσή σας προς τον κ. Παπαδόπουλο ότι “σε κάθε περίπτωση ουδεμία ζημία υπέστη από την μέχρι τώρα διαδικασία για την διοργάνωση της έκθεσης”, όπως επίσης είναι αληθές ότι προκαλέσατε όχι μόνον οικονομική αλλά και ανυπολόγιστη επαγγελματική ζημία σε εμάς.”

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa