Πολιτική

Αποκαλύψεις Βαρουφάκη για την υπόθεση του Νομισματοκοπείου το 2015

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε συνταρακτικές αποκαλύψεις για το τι διαδραματίστηκε το 2015 εντός του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι το λεγόμενο «ντου στο Νομισματοκοπείο» που ακουγόταν εκείνη την περίοδο δεν ήταν ποτέ ιδέα του Λαφαζάνη αλλά του Φλαμπουράρη. «Η ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε «ναι, εγώ το έκανα». Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Σε ότι έχει να κάνει με την τωρινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως: «Έχουμε βγει από το τρίτο και πήγαμε στο τέταρτο, που είναι μακράν το χειρότερο, γιατί είναι το μακρύτερο. Κάθε μνημόνιο επιτείνει τη διαδικασία ερημοποίησης, του παιδομαζώματος των νέων μας. Ολα κράτησαν κάποια λίγα χρόνια. Μια δεκαετία συνολικά. Αυτό μας πάει μέχρι το 2060».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτη Λαφαζάνη τονίζοντας ότι «Σε ποιο δικαστήριο, έλεγα στη Ζωή, θα πας; Αλλά το έλεγα φιλικά. Πήγα στην ΕΛΕ και κατέθεσα με την ψυχή μου για να το σεβαστώ όλο αυτό. Και μάλιστα με τη Ζωή είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση στο τέλος. Ο Παναγιώτης ήταν πάντα αρνητικός απέναντί μου, εγώ ήμουν πάντα συντροφικός μαζί του. Και μάλιστα στο βιβλίο μου, που θα το διαβάσεις, θα δεις ότι δεν αναφέρομαι πουθενά αρνητικά γι’ αυτόν. Αυτός με βρίζει καθημερινά, ποτέ δεν έχω αναφερθεί αρνητικά».

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa