Οικονομία

Αποκαλύψεις για υψηλής τεχνολογίας «χέρι» σε ευρωπαϊκά κονδύλια

Μια και ουδείς από την εταιρεία Υψηλής Τεχνολογίας Ζήνων «φιλοτιμήθηκε» να απαντήσει στο δημοσίευμά μας, αναφορικά με το αν «έβαλε χέρι» σε κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζουμε τις αποκαλύψεις.

To ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής: Η εταιρεία Zenon Robotics & Informatics συμμετείχε ως ανάδοχος σε συμφωνίες επιχορήγησης της ΕΕ, βάσει του έβδομου προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης.

Οι παραπάνω τομείς δραστηριότητάς της, μαζί με όλο το προσωπικό, τις συμβάσεις και τα στοιχεία ενεργητικού της (η υπόλοιπη τροποποίησε την επωνυμία της σε Anenir Leisure και κήρυξε σταδιακά πτώχευση) απορροφήθηκαν από τη Zenon Automation, που με τη σειρά της τροποποίησε την επωνυμία της σε Xenon Advanced Technologies.

Από τους ελέγχους που διενήργησαν τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, όσον αφορά τις δαπάνες που αξίωνε για τα έργα της, κατέληξαν στο ότι δεν τηρήθηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις, ενώ είχε δηλώσει καθ’ υπέρβαση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Παρά τη διορία που της δόθηκε, κρίθηκαν αναγκαίες η έκδοση χρεωστικών σημειωμάτων και η ανάκτηση ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Η από 6/4/2017 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την εγκαλεί για την ανάκτηση συνολικού ποσού 817.730,45 ευρώ, ενώ εκδίδει κατασχετήριο εις χείρας των τραπεζών σε κάθε κατάθεση λογαριασμού, χρηματοοικονομικού προϊόντος κ.λπ., μέχρι του ποσού των 945.934,46 ευρώ.

Η έκπληξη όμως προέρχεται από αλλού, καθώς διαπιστώσαμε ότι παραλήπτης της έκθεσης επίδοσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού της συμβουλίου είναι ένα από τα «γνωστά μπουμπούκια» της εγχώριας χρηματαγοράς, με σοβαρές αστικές και ποινικές εκκρεμότητες, κακουργηματικής φύσης.

Έχουμε συνέχεια για τα έργα και τις ημέρες του, ενώ τα στοιχεία μας είναι στη διάθεση κάθε «εξαπατημένου».

Δημοσιεύθηκε στην στήλη Insider της εφημερίδας Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa