Πολιτική

Αποκαλύψεις Μητσοτάκη: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα – Τι είπε για τουρισμό, Θεσσαλονίκη και… Πάρνηθα

Στις αρχές Ιανουαρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε κατά την συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που υπολογίζεται να γίνει στις 30/12, θα φτάσει στη χώρα μας. Παράλληλα, πρότεινε οι πολιτικοί αρχηγοί να κάνουν το εμβόλιο στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες.

Ως «αχτίδα αισιοδοξίας» στη μάχη κατά της πανδημίας χαρακτήρισε το εμβόλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα «θαύμα της επιστήμης» εξ αιτίας της ταχύτητας με την οποία κατέστη εφικτή η κατασκευή του, πληρώντας μάλιστα τα στάνταρ ασφαλείας που τίθενται, ενώ είναι και αποτελεσματικά σύμφωνα με τις έρευνες των εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται συνολική εκστρατεία για τον εμβολιασμό και ανέφερε πως θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν, μαζί με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικ. Σακελλαροπούλου, καλώντας ταυτόχρονα τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πολιτικούς συνολικά να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες.

Δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του εμβολίου, τόνισε πως αποτελεί «υπεύθυνη στάση να κάνουμε το εμβόλιο» και εξέφρασε τον προβληματισμό του για όσους δηλώνουν πως δεν είναι η μόνη λύση με την αιτιολογία πως θα δούμε τα αποτελέσματα μετά από έναν χρόνο.

Οπως διευκρίνισε, δεν είναι η λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση της διασποράς, σε συνδυασμό πάντα με την τήρηση των μέτρων προστασίας, προσωπικής και κοινωνικής.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως λάθος τον εφησυχασμό που υπήρξε μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας, τόνισε πως δεν ήταν λάθος το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ επανέλαβε πως εκ των υστέρων θα μπορούσε κάποιος να πεί πως καθυστέρησε το δεύτερο lockdown — εν τούτοις, οι αποφάσεις ελήφθησαν όταν διαπιστώθηκε το μέγεθος της διασποράς ειδικά στη Θεσσαλονίκη και συνολικά στη βόρεια Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε απάντηση και στις κατηγορίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για «διπλά βιβλία» θέλοντας να δείξουν πως υπήρξε διαφορετική διαδικασία καταγραφής των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει δεύτερο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων»

Ακόμη χαρακτήρισε ως λάθος το γεγονός πως φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα στο πλαίσιο της βόλτας του στην Πάρνηθα με ποδήλατο, έκανε λόγο για μια «στιγμή ανεμελιάς», που όμως του έδωσε τη δυνατότητα να σκεφτεί τη σημασία που έχει για τους πολίτες η στάση των πολιτικών και η τήρηση των μέτρων από τους ίδιους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοιού υπογραμμίζοντας πως το κράτος «στάθηκε δίπλα σε όλους» ξεκαθαρίζοντας όμως πως αυτή η οικονομική ύφεση «δεν μπορεί να μην αφήσει πληγές».

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER