Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Αποκλεισμένα χωριά με ένα μέτρο χιόνι στη Φθιώτιδα (ΦΩΤΟ)

Αποκλεισμένα χωριά από το χιόνι υπάρχουν στη Φθιώτιδα, ενώ η καιρική πρόβλεψη αναφέρει ότι ο χιονιάς θα «χτυπήσει» την περιοχή και αύριο.

Το lamiareport.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του: «Ο ήλιος με τα “δόντια” που έκανε την εμφάνισή του σήμερα είναι ένα μικρό διάλειμμα, αφού το δεύτερο κύμα ψύχους, που ξεκινάει από τα μεσάνυχτα, θα είναι πιο δυνατό και με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στην Κεντρική Ελλάδα, από τη Βοιωτία και πάνω, φυσικά και στη Φθιώτιδα, που το χιόνι θα φτάσει μέχρι και τη θάλασσα.

Ο χιονιάς θα επιμείνει και την Παρασκευή, αλλά με λιγότερη ένταση και ασθενείς χιονοπτώσεις, όμως με τσουχτερό κρύο και παγετό στους δρόμους.

Αποκλεισμένα χωριά

Οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας έχουν δώσει μάχη τις προηγούμενες ήμερες για να κρατήσουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό. Οι χειριστές είναι στα όρια τους, ενώ υπάρχουν και βλάβες σε μηχανήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πολλά ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας “θάφτηκαν” στο χιόνι, αφού το ύψος έφτασε από 70 εκ. μέχρι και ένα μέτρο. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης είναι σε εξέλιξη επιχείριση από την Πολιτική Προστασία για να φτάσουν τα μηχανήματα σε χωριά που είναι αποκλεισμένα.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος της Περιφέρειας Θανάσης Καρακάντζας επιχειρούν για να καθαρίσουν το δρόμο προς το Κυριακοχώρι, όπου είναι αποκλεισμένες δυο οικογένειες που θέλουν να επιστρέψουν. Ακόμη ανοίγουν το δρόμο προς τη Δάφνη, τα Μάρμαρα, το Νικολίτσι το Πίτσι και άλλα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας. Το προηγούμενο 24ωρο δόθηκε πραγματική μάχη με το χιόνια για να προσεγγίσουν και άλλα χωριά που είχαν “θαφτεί” στο χιόνι».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa