Αθλητικά Κοινωνία

Απορρίφθηκε εκ νέου από το ΣτΕ προσφυγή εναντίον του γηπέδου της ΑΕΚ

Άλλη μία δικαστική νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο απέρριψε προσφυγή που είχαν καταθέσει δύο ιδιώτες κατά του γηπέδου.

Το βασικό επιχείρημα των δύο ιδιωτών ήταν ότι η Ένωση έκανε για το έργο απλή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ κατά τους ίδιους θα έπρεπε να έχει γίνει στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η ΑΕΚ αντέτεινε ενώπιον του ΣτΕ ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο, από τη στιγμή που στρατηγική μελέτη για όλη την περιοχή έγινε για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας, το οποίο ως νόμος περιελάμβανε εξ αρχής και την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», ρυθμίζοντας και το νομικό πλαίσιο.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το επιχείρημα της ΑΕΚ είναι βάσιμο και απέρριψε την προσφυγή των ιδιωτών.

Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Μία ακόμα προσφυγή εναντίον του γηπέδου μας απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ένα ακόμα εμπόδιο ξεπεράστηκε! Με την απόφαση 3089/2017 του ΣτΕ απορρίφθηκε η προσφυγή Δημητριάδη και το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν είναι απαραίτητη για το έργο η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε υποστηρίξει, απορρίπτοντας τη γνωμοδότηση του περίφημου Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας (αστική μη κυβερνητική οργάνωση – εταιρεία του Αστικού Κώδικα), που είχε επιστρατεύσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας για να αμφισβητήσει –μάταια- το κύρος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που οδήγησε στην έκδοση της καθόλα νόμιμης άδειας για την κατασκευή του γηπέδου μας.

Μία ακόμα νίκη στη μεγάλη μάχη για να υλοποιηθεί το όνειρο του κόσμου της ομάδας μας για τη μεγάλη επιστροφή στα ιερά χώματα των προγόνων και ιδρυτών μας».

Όπως σχολιάζει το aek365.com, η σημερινή απόφαση δεν αποτελεί μόνο μία ακόμα δικαστική “σφραγίδα” ότι η ΑΕΚ κινήθηκε στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της με απόλυτη νομιμότητα, αλλά και είναι και ένα θετικό για την ομάδα πρόκριμα για την “τύχη” της μιας από τις δύο προσφυγές που θα συζητηθούν στο ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου 2018, η οποία στρέφεται κατά της ΜΠΕ με το ίδιο επιχείρημα, δηλαδή την αναγκαιότητα διενέργειας στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Πηγή: directnews.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa