Μαρς Πολιτική

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών- Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους

Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης μεταφέρθηκαν την Τετάρτη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί , Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο Άγγελος Μητρετώδης υποστήριξε στις δικαστικές αρχές πως «Ακολουθούσαμε κάποιες πατημασιές στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες, κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι αρνητικό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στο διοικητή μου ότι θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες ως ένδειξη καλής πρόθεσης. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε, μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τις πατημασιές στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κούκλατζης ανέφερε «ίδια περιστατικά είχαν γίνει και από Τούρκους στρατιώτες. Αλλά εμείς χωρίς καμία διαδικασία και χωρίς να ενημερώνουμε καν τους ανωτέρους μας επιτρέπαμε στους Τούρκους που περνούσαν κατά λάθος στην ελληνική πλευρά να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά. Τέτοια γεγονότα συνέβαιναν συχνά ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό τώρα έχω εκπλαγεί».

Παρά τις απολογίες των δύο στρατιωτικών το νέο αίτημά τους και τρίτο κατά σειρά απορρίφθηκε. Ο Τούρκος δικαστής στήριξε την απόρριψη του αιτήματος στην υποψία διαφυγής στο εξωτερικό αλλά και στο γεγονός ότι ακόμη διερευνώνται στοιχεία που αφορούν τη σύλληψή τους.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ