Πολιτική

Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο Ανδρέας Μαρτίνης

Μαρτίνης
Με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, αλλά και του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης.

Η αποφυλάκισή του έγινε για λόγους υγείας, και σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, δεν θεωρείται ύποπτος φυγής. Ο κ. Μαρτίνης έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες.

Η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί στον πρώην ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν αντικαταστάθηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε ΑΤ.

Η αίτηση του Μαρτίνη δια του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά (που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των δικαστικών αρχών) υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται , στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές.

Ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν, εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη υγεία, όπως πιστοποιήθηκε από έγγραφα του ΚΕΠΑ, τα οποία αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75%. Στην σχετική αίτηση που υπέβαλλε  ο Ανδρέας Μαρτίνης επικαλούνταν αυτά ακριβώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί δύο φορές, τη πρώτη για την υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και την δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Τον περασμένο Ιούνιο είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όπου κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνα για σχέδιο «ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν». Οι συγκεκριμένες καταγγελίες μάλιστα διερευνώνται από την εισαγγελία Διαφθοράς και η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα έχει σταλεί στη Βουλή.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa