Κοινωνία

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες και μετανάστες  από την Πλατεία Συντάγματος, απ’ όπου διανυκτέρευαν τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την εκκένωση του υπό κατάληψη κτηρίου που διέμεναν στα Εξάρχεια.

Οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες, με καταγωγή κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν, αρνούνταν να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, καθώς ζητούσαν να μείνουν σε κάποια δομή φιλοξενίας

Αρχικά, συμφώνησαν να μεταφερθούν στον Ελαιώνα, ωστόσο αρνήθηκαν να μπουν στα λεωφορεία πριν δυο τις εγκαταστάσεις. Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι περισσότεροι δέχθηκαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ομάδα 15 ατόμων, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν με προορισμό τον Ελαιώνα, ωστόσο δέχθηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία.

Νωρίτερα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε ζητήσει από τους πρόσφυγες να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί και τους κάλεσε να αποχωρήσουν, γιατί δημιουργούν αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη.

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa