Κόσμος

Απόλυτη σιγουριά Ερντογάν: Ισχυρή ΕΕ χωρίς τη στήριξη της Τουρκίας δεν μπορεί να υπάρξει

Τι κι αν το κλίμα για την Τουρκία στην Ευρώπη είναι βαρύ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  υποστηρίζει πως ισχυρή Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την χώρα του

Ο Τούρκος πρόεδρος σε μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης  επιχείρησε να προτάξει τον ρόλο της χώρας του ως υπολογίσιμης περιφερειακής δύναμης. Υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ΕΕ προκειμένου να γίνει ισχυρός παγκόσμιος παίκτης είναι η έλλειψη στρατηγικής υπομονής και οράματος» προσθέτοντας ότι η Ένωση θα πρέπει κατά τη γνώμη του να αναθεωρήσει τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και θα χρειαστεί μια νέα θεσμική δομή και νέο όραμα.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, όπως το προσφυγικό, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία, η πανδημία της Covid-19 και ότι η οικονομία της είναι ευάλωτη, και για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα που απειλούν τη συνοχή και το μέλλον της θα χρειαστεί αλληλεγγύη και συνεργασία. Κι η Τουρκία, είπε, είναι έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ. «Είναι προφανές ότι η Ένωση δεν μπορεί να διατηρήσει την ισχυρή ύπαρξή της χωρίς τη συνεισφορά και τη στήριξη της χώρας μας», δήλωσε σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. O Ερντογάν πρόσθεσε ότι παρά τα δύο μέτρα και σταθμά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Τουρκία, διατηρεί την αποφασιστική της στάση και επιμένει στις προσπάθειές της στο δρόμο της ένταξης στην ΕΕ.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER