Πολιτική

Απόλυτος και ξεκάθαρος ο Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι σε πρόσωπα με πολιτική επιρροή στην επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθύμισε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία η οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές πρέπει να είναι αποκομματικοποιημένες εννοώντας ότι η διάταξη ουσιαστικά ότι η εν λόγω διάταξη δεν ισχύει μόνο για την Βασιλική Θάνου, αλλά ισχύει στο διηνεκές.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης εφαρμόζει την ευρωπαϊκή οδηγία στην κυριολεξία και δεν είναι σε καμία περίπτωση φωτογραφική. Παράλληλα αναφερόμενος για το πρόσωπο της Βασιλικής Θάνου ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε:  «Είναι ίχνος πολιτικής επιρροής ο διορισμός στη θέση του Προέδρου ενός προσώπου που μέχρι προχθές ήταν κομματικό πρόσωπο; -Τον κάνει παρθένο αυτόν που εργάστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο το ότι πάει στην Επιτροπή;».

Την ίδια στιγμή απευθύνθηκε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Λέει η ρύθμιση ότι σε μία τόσο σημαντική Ανεξάρτητη Αρχή είναι ασυμβίβαστο να έχεις πρόσωπα που έχουν προφανή – όχι απλά ίχνος – προφανή πολιτικής επιρροή  εκτός αν κάποιος μας πει ότι ένα πρόσωπο που διορίστηκε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου από μια κυβέρνηση, μετά πέρασε στο γραφείο του πρωθυπουργού και μετά στην επιτροπή ανταγωνισμού λησμόνησε όλη την προηγούμενη κομματική της λειτουργία και επειδή διορίστηκε σε αυτή τη θέση έγινε πολιτικά ουδέτερη και πληροί τις προδιαγραφές τις Κομισιόν».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa