Άρθρα Θανάσης Παπαμιχαήλ

Από… κόσκινο και γραφολόγο περάστε τη γραφή κάθε πολιτικού πριν τον ψηφίσετε!

Η γραφολογία αποτελεί μια τεχνική αποκωδικοποίησης κάθε ατόμου. Στο εξωτερικό, οι εταιρείες ζητούν μαζί με το βιογραφικό του κάθε υποψηφίου και ένα δείγμα γραφής, για να μελετήσουν μέσα από τον γραφικό χαρακτήρα του την προσωπικότητά του.

Οι ψηφοφόροι θα ήταν σε θέση να πιστοποιήσουν τον χαρακτήρα του πολιτικού που εμπιστεύονται και ψηφίζουν, αν μπορούσαν να έχουν ένα δείγμα γραφής του και τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης ενός απλού κειμένου, πέντε σειρών, στη «δική τους» γλώσσα.

Την επόμενη φορά που ένας πολιτικός θα ζητήσει την ψήφο σας, δώστε του μια λευκή κόλλα χωρίς διαγράμμιση και ζητήστε να σας γράψει πέντε με έξι σειρές σχετικά με τον λόγο που ζητά την ψήφο σας ή κάτι άλλο δικό του. Στη συνέχεια, πάρτε το χαρτί και μελετήστε τον τρόπο που έχει γράψει ο πολιτικός. Δείτε αν αξίζει να τον ψηφίσετε από τη γραφολογία του κειμένου.

Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς γραφολόγους έχουμε την αποκάλυψη του γραφικού χαρακτήρα ενός προσώπου ως εξής:

• Μεγάλα και καθαρά γράμματα. Άνθρωπος που προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση. Δυναμικός, εξωστρεφής, με ικανότητα και αυξημένη αυτοπεποίθηση. Καθετί δύσκολο θεωρείται πρόκληση και δεν διστάζει να ρισκάρει. Συνήθως πετυχημένος στον επαγγελματικό στίβο και με μεγάλες προσδοκίες και όραμα για την πολιτική του σταδιοδρομία.

• Μικρά και δυνατά γράμματα. Άνθρωπος του πνεύματος, προτιμά τις πράξεις από τα λόγια και δεν εξωτερικεύεται. Αφήνει τους άλλους να μιλάνε και να προβάλλουν τις δεξιότητές του. Σταθερός στις απόψεις του, μετριοπαθής αλλά και με πείσμα για την υλοποίηση όλων όσων υπόσχεται.

• Αχνά και μικρά γράμματα. Άνθρωπος μοναχικός, εσωστρεφής, συγκεντρωτικός και υστερόβουλος. Αν τα γράμματά του έχουν έντονη κλίση, τότε φανερώνουν μυστήριο και δόλο. Καλύτερα να ψηφίσετε κάποιον άλλον.

• Γράμματα μέτριας έντασης. Άνθρωπος της εποχής. Ξέρει τι θέλει, έχει ενέργεια, σταθερότητα, πειθαρχία. Γνωρίζει πολύ καλά τον στόχο και τους τρόπους για να τον πετύχει. Ανήκει στην πλειονότητα των πολιτικών που ξέρουμε.

• Η κίνηση της γραμματοσειράς. Όταν τρέχει προς τα πάνω, οι ειδικοί λένε ότι είναι μυαλό ανοιχτό σε νέες ιδέες, ευχάριστος και εργασιομανής. Όταν τρέχει προς τα κάτω η γραμματοσειρά, πρόκειται για άτομο που αποφασίζει μετά από αρκετή σκέψη και δεν απογοητεύει. Τηρεί όσα υπόσχεται.

• Ευθεία γραφή. Άτολμο, άβουλο άτομο, που μπαίνει στον στίβο της πολιτικής με «προίκα» και μετά από παρότρυνση και «σπρώξιμο» έμπειρου πολιτικού. Αποφύγετε την εκλογική στήριξή του. Θα βγει από την πολιτική όπως μπήκε, χωρίς να αφήσει ίχνη….

• Ζυγισμένες, στοιχισμένες σειρές. Δείχνουν άτομο πειθαρχημένο, σοβαρό, υπεύθυνο, με συγκεκριμένους στόχους. Γνωρίζει τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις. Εμπιστευτείτε το άφοβα.

Οι πολιτικοί μας πρέπει να γνωρίζουν ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, αλλά και ουδέν κρυπτόν από τη γραφή τους!

του επικοινωνιολόγου Θανάση Παπαμιχαήλ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER