Κοινωνία

Αρχίζει και καθαρίζει η ατμόσφαιρα στην Αττική

Η ατμόσφαιρά σήμερα είναι αρκετά καλύτερη σε σύγκριση με εχτές σύμφωνα με τους ειδικού. Αυτό διότι τα σωματίδια τα οποία αιωρούνταν στο αέρα είναι λιγότερα κατά 50%.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Νίκος Μιχαλόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» και πρόσθεσε ότι σήμερα υπάρχει μια σαφέστατη βελτίωση.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα «έφτασαν 4-5 φορές πάνω από τα επίπεδα που έχουμε συνήθως τον Αύγουστο και σήμερα είναι σχεδόν δυο φορές πιο κάτω». Ακόμα πρόσθεσε πως Πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια τα επίπεδα ήταν στα 15-20 μικρογραμμάρια στο λεκανοπέδιο και ξαφνικά χθες ανέβηκαν 80-90 μέχρι τις 12 η ώρα. Σήμερα είναι γύρω στα 30-40, σαφώς μειωμένα».

Ο κ. Μιχαλόπουλος συνέστησε κάθε φορά που έχουμε υπερβάσεις στα σωματίδια, είτε σκόνη από τη Σαχάρα είτε καπνό, να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες- μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα που έχουν αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά προβλήματα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa