Εκκλησιαστικά Δρώμενα Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο Θεός είναι αγάπη, δεν εκδικείται» – Επισκέφτηκε θύματα των πυρκαγιών (ΦΩΤΟ)

Τους τραυματίες από τις πυρκαγιές σε Μάτι και Κινέτα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Παίδων Αγία Σοφία» επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Ο Αρχιερπίσκοπος συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου μπήκε στα δωμάτια και μίλησε με μικρά παιδιά στο «Παίδων».

Νωρίτερα, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική, είχε κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ για τα όσα είπε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας δήλωσε: «Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Βέβαια συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές. Αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο».

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας, είναι ότι ο Θεός είναι αγάπης, δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής αλλά αγαπάει όλους μας. Και συνιστά και σε εμάς και στον καθένα μας, αυτή την αγάπη να έχουμε».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa