Άρθρα Ζαχαρίας Ζούπης

Ασθενής Δημοκρατία

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που διακόπτεται μετά από ώρες, με τους διαιτητές να διαβουλεύονται (μεταφράστε κρύβονται) έχοντας πάρει απόφαση να μετρήσουν ένα γκολ που μέσα στον αγωνιστικό χώρο είχαν ακυρώσει!

Ένας πρόεδρος ΠΑΕ, αγαπημένος του Αλέξη Τσίπρα και υποστηριζόμενος από την κυβέρνηση, να κυκλοφορεί οπλοφορών μέσα στο γήπεδο απειλώντας, χωρίς κανένας αστυνομικός να τολμά να τον συλλάβει επ’ αυτοφόρω.

Μια αθλητική Δικαιοσύνη που ανακοινώνει τις χαριστικές αποφάσεις για την ομάδα του ολιγάρχη ξημερώματα της Κυριακής, ημέρα του αγώνα. Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί που ως διά μαγείας βρίσκουν εισιτήρια θεωρημένα και από την Εφορία (πότε πρόλαβαν άραγε να τα θεωρήσουν;).

Μια κυβέρνηση που ενώ έχει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα αδικήματα και επεισόδια που έχουν επί δύο Κυριακές σαφές ονοματεπώνυμο, ανακοινώνει ότι με πολιτικό θάρρος (δες υποκριτικό θράσος) διακόπτει το Πρωτάθλημα, για να βάλει, όπως λέει, κανόνες που παρεμπιπτόντως υπάρχουν για τέτοια γεγονότα και είναι και πολύ σκληροί. Λαλίστατοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί που τώρα σιωπούν. Παρακμή…

Όσα έγιναν την Κυριακή που πέρασε δεν ήταν τίποτε άλλο παρά εικόνα μιας παρακμής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, μιας οπισθοδρόμησης της λογικής, μιας οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης, μιας τριτοκοσμιοποίησης μιας χώρας που είχε κατακτήσει τον ρόλο της στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Αντίστοιχα γεγονότα αυθαιρεσίας, υποκρισίας, παρανομίας, μαφιόζικων μεθόδων (χωρίς την παρουσία περιστρόφων) βιώνουμε αδιάκοπα από το 2015 και μετά.

Τι είναι άραγε οι συνεχείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και η πρόσφατη παραπομπή, σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, 10 σημαντικών πολιτικών της χώρας, με βάση μια έκθεση που στηρίζεται σε αστείες μαρτυρίες μασκοφόρων; Τι είναι η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να τελειώνουν στα γρήγορα με την Προανακριτική, τη στιγμή που «οι κατηγορούμενοι» ζητούν να γίνουν όλα όσα πρέπει, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να αποδείξουν την αθωότητα που επικαλούνται;

Κρίμα για τη χώρα. Τις πιο κρίσιμες ώρες της πορείας της κυβερνάται από μια ομάδα κυνικών εξουσιολάγνων και λαϊκιστών, χωρίς πολιτική και ιδεολογία, που χτυπούν τους θεσμούς, που ρίχνουν αδιάκοπα λάσπη, που καταδικάζουν την κοινωνία στην ανέχεια και παίζουν με όλα. Κρίμα που κυβερνάται από μια κυβέρνηση υποτακτικών στους εκφραστές μιας νέας διαπλοκής μαφιόζικου τύπου και ξένων συμφερόντων, αδύναμων να αντιμετωπίσουν την τούρκικη επιθετικότητα, το Σκοπιανό, ακόμα και τις διεκδικήσεις της Αλβανίας. Που μας επιφυλάσσει άσχημες εκπλήξεις στη διαδικασία δήθεν εξόδου από το 3ο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει ήδη το 4ο και έχοντας πάρει δεσμεύσεις για δεκαετίες (επιτόκια, Υπερταμείο).

Η Ελλάδα στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μια κοινωνία που φτωχοποιήθηκε κι άλλο. Μετατρέπεται σε μια αδύναμη χώρα συνολικά, με όποιους κινδύνους υποκρύπτει αυτό, σε μια ασθενή Δημοκρατία. Η ανάγκη αλλαγής από χθες είναι ορατή.

του Ζαχαρία Ζούπη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa