Κοινωνία

Αστακός… Vice! Πώς μυστικοί αστυνομικοί τρύπωσαν στο κύκλωμα που έφερε τους 1,2 τόνους κοκαΐνης!

Κινηματογραφική ταινία θυμίζουν όσα έρχονται στο φως μετά τις συλλήψεις για την ποσότητα – μαμούθ ναρκωτικών που βρέθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, δύο μυστικοί αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στην εγκληματική οργάνωση, επιφορτισμένοι με τη μεταφορά της κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Και οι δύο ήταν εφοδιασμένοι με πλαστές ταυτότητες και δεν κίνησαν υποψίες.

Βρίσκονταν μέσα στο ιστιοφόρο από τον Δεκέμβριο του 2018 και ακολουθούσαν τις εντολές της εγκληματικής οργάνωσης με ιδιαίτερη προσοχή. Παράλληλα έστελναν με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, πληροφορίες στις Αρχές.

Η αρχή έγινε από την Τενερίφη της Ισπανίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2018. Το ιστιοφόρο έφυγε για την Αμερική και όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ακολούθησαν την άνοιξη συναντήσεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Αλβανία και στη Βαρκελώνη για να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις.

Το παράνομο φορτίο ξεκίνησε από την Αμερική για την Ευρώπη και πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθεί στην Πρέβεζα. Ένας ακόμη μυστικός αστυνομικός κέρδισε την εμπιστοσύνη των “νονών” και υποσχέθηκε να βοηθήσει στην αποθήκευση και τη φύλαξη της κοκαΐνης. Η εγκληματική οργάνωση είχε παγιδευτεί…

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη βορειοδυτική Αφρική.

Στη σχετική παρουσίαση από την Αστυνομία, η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa