Πολιτική Πολιτισμός

Ασταμάτητη η Μενδώνη – Προχωρά άμεσα Ελληνικό και Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε την πρώτη συνάντηση με δημοσιογράφους και μίλησε για τους άμεσους στόχους του υπουργείου Πολιτισμού. Άμεσα και χωρίς πολλά λόγια η κ. Μενδώνη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση του Ελληνικού ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα τροποποιηθεί και για το λόγο αυτό θα επανεισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι θα συζητηθεί όμως αυτή τη φορά και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), αφού αυτό είναι το αρμόδιο για κρίνει το ζήτημα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, τα οποία προφανώς δεν είναι αρχαιότητες για να κριθούν από το ΚΑΣ.

Σε ότι έχει να κάνει με την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η κ. Μενδώνη συμπλήρωσε ότι το Πολυτεχνείο θα κρατήσει την αυτοτέλειά του και ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία της στο Πολυτεχνείο, αφού αποτελεί μια από τις πλέον ιστορικές σχολές στη χώρα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου, υπογείως. Αυτή τη στιγμή καλύπτει περίπου 16.500 τ.μ. και εκτίθεται μόνο μέρος των ανυπολόγιστης αξίας αρχαιοτήτων του, που ξεπερνούν τις 100.000. Ακόμα σύμφωνα με τα σχέδιά της η υπογειοποίηση θα ακολουθήσει το επιτυχημένο πρότυπο της επέκτασης της Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον και της σύνδεσής.

Η κ. Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι στο Ακροπόλ λειτουργήσει στο ισόγειο το μεγάλο πωλητήριο του Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) και στον τελευταίο όροφο ένα εστιατόριο με πανοραμική θέα στην πόλη.

Παράλληλα η κ. Μενδώνη αποκάλυψε πως  σήμερα είχε επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ που της ανακοίνωσε ότι αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες για την πρόσληψη 200 αρχαιοφυλάκων.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa