Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

«Αστραπές» Τσίπρα κατά Νέας Δημοκρατίας: «Η ηθική υποχρέωση είναι να αποκαταστήσουμε τις πληγές που δημιουργήσατε»

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή, εξαπέλυσε δριμιά κριτική κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα πλαίσια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά τα αναδρομικά, λέγοντας:
«Στην πρώτη συμβολική συνεδρίαση της ψηφοφορίας, μιλάμε για νομοθετικές παρεμβάσεις στις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε κι ακριβώς διότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Θα είχα την αίσθηση ότι σήμερα, καλύτερα να ψηφίσετε θετικά. Εμ κουτσουρέψατε τους μισθούς, εμ δεν συμβαδίζετε με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Στο σπίτι του κρεμασμένου, λένε, ότι δεν μιλάνε για σκοινί. Δεν αφορά τη συγκεκριμένη παρέμβαση που κάνουμε σήμερα, αφορά το συνολικότερο έλλειμμα αφηγήματος, στο οποίο έχετε περιέλθει. Γιατί έχετε κάνει μια επιλογή την τελευταία στιγμή, εδώ και τρία χρόνια ζητάτε εκλογές»
Στη συνέχεια πρόσθεσε «Το πολιτικό σας αφήγημα στερείται στρατηγικής γιατί το να αντιδικείς να θεωρείς τα πάντα ότι σε αυτή τη χώρα, το να χρεώνεις τα πάντα στους πολιτικούς αντιπάλους είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να έχεις όραμα και σχέδιο γι’ αυτή τη χώρα»
Επίσης ο πρωθυπουργός συνέχισε αναφέροντας «Αλλά, η απόφαση του ΣτΕ δεν δημιουργεί κάποια νομική υποχρέωση. Η ηθική υποχρέωση είναι να αποκαταστήσουμε τις πληγές και τις ανομίες που εσείς δημιουργήσατε»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει στην μείωση των συντάξεων 14 φορές και ότι η κυβέρνησή του ήταν η μόνη που κατάφερε να βγάλει την χώρα από την κρίση και να βοηθήσει τον λαό, δίνοντας κοινωνικό επίδομα για τρία συνεχόμενα χρόνια.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ