Πολιτική

Αυγενάκης: Μείζον εθνικό θέμα το δημογραφικό

Μείζον εθνικό θέμα χαρακτηρίζει το δημογραφικό ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης σε εκδήλωση με θέμα «Δεμένη Οικογένεια – Ισχυρή Κοινωνία: θέτοντας τα θεμέλια της δημογραφικής άνθισης», που πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

«Υπονομεύεται το μέλλον του έθνους και της πατρίδας μας. Γιατί χωρίς ανθρώπινο δυναμικό δεν υποστηρίζεται ούτε η κυριαρχία ούτε και η ανάπτυξη ενός κράτους. Και χωρίς ανάπτυξη -χωρίς δουλειές, έσοδα και εισφορές- δεν υπάρχουν ούτε μισθοί, ούτε συντάξεις, ούτε Υγεία, ούτε Δημόσια Παιδεία. Ούτε τελικά εθνική ασφάλεια!», εξήγησε ο κ. Αυγενάκης, ενώ τόνισε ότι «Η Ελλάδα αιμορραγεί, χάνοντας σταδιακά τους ανθρώπους της. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Από το 2011 -για πρώτη φορά μεταπολεμικά- ο πληθυσμός της πατρίδας μας μειώνεται: Από τα 11,1 εκατομμύρια το 2011, βρεθήκαμε πέρυσι στα 10,7. Η ΝΔ και προσωπικά ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόμαστε για μια συνολική παρέμβαση στο Δημογραφικό. Φυσικά, δεν έχουμε αυταπάτες: η αντιστροφή αυτής της δημογραφικής τάσης δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν θα δούμε αποτελέσματα σε ένα-δύο χρόνια. Θα πρέπει λοιπόν, με συνέπεια να υπηρετήσουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική τουλάχιστον για μια δεκαετία, για να δούμε πραγματικά αποτελέσματα».

Ο κ. Αυγενάκης, επεσήμανε ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε έξι άξονες: στη μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού, στη στήριξη των εργαζομένων γονέων, σε θεσμικά μέτρα για το δημογραφικό και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, στον συστηματικό έλεγχο των νόμων ως προς τις δημογραφικές επιπτώσεις τους, στην ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος και στην προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης και διαγενεακης αλληλεγγύης.

Ένας επιπλέον άξονας όπως είναι τα μέτρα στήριξης των μεγάλων οικογενειών, αλλά και μέτρα αντιστροφής του λεγόμενου «brain drain», δηλαδή της φυγής των νέων στο εξωτερικό.

«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης του επιχειρηματικού, ερευνητικού και οικονομικού περιβάλλοντος και προώθησης της αξιοκρατίας, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επιστροφής για όσους Έλληνες έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια. Η συμβολή τους στο δημογραφικό και στην εν γένει ποιοτική αναβάθμιση της κοινωνίας είναι σημαντική», σημείωσε ο Γραμματέας της ΠΕ της Ν.Δ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa