Κοινωνία Περιφέρειες - Δήμοι

Αυξημένη ετοιμότητα για το αυριανό «5» ζητά ο Πατούλης

Την ανάγκη να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή και την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 5) σε πολλές περιοχές της χώρας για το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019.

«Η πρόβλεψη επικινδυνότητας για το Σάββατο 10 Αυγούστου είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, καθώς η κατηγορία 5 σπάνια καταγράφεται στους χάρτες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

«Ως εκ τούτου είναι σημαντικό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας,  των Δήμων, των Συνδέσμων και του κράτους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Οι δήμοι και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς με απόφασή τους θα πρέπει να προβούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών σε περιαστικά δάση και περιοχές υψηλού κινδύνου. Επίσης είναι σημαντικό οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199» τόνισε.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa