Παρασκηνιακά

Αυστηρό μήνυμα Τσιόδρα

Αισιόδοξος για την πορεία διασποράς του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, αν και τόνισε πως «δεν είναι ώρα για άρση περιορισμών».

«Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα φρένο στις εισαγωγές στις εντατικές. Περιμένουμε να δούμε και μείωση εισαγωγών. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως είναι δύσκολη η ανάκαμψη από μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Μιλάμε για την ανάγκη επιπέδωσης της καμπύλης. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο μέλλον. (…) Δεν είναι ώρα όμως για άρση των περιορισμών», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας αναφορικά με το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτασς, είχε αφήσει παράθυρο για το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα τον Μάιο, αν τον Απρίλιο τηρηθούν καθολικά και από όλους. Ο κ. Πέτσας έκλεισε τη σημερινή ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους πολίτες, ενόψει και του Πάσχα που έρχεται και αναμένεται τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa