Κοινωνία

Αυτά είναι τα δυο σενάρια για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε πρόσφατες δηλώσεις της αναφέρθηκε στα επικρατέστερα σενάρια τα οποία υπάρχου στο τραπέζι και αφορούν το άνοιγμα των σχολείων τη νέα σχολική χριονιά.

Συγκεκριμένα η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως η απόφαση για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου ελήφθη ομόφωνα από την επιτροπή των ειδικών, ενώ διευκρίνισε πως το υπουργείο είναι έτοιμο να λάβει όσα μέτρα χρειαστούν.

Ακόμα συμπλήρωσε ότι τα επικρατέστερα σενάρια είναι δυο: κανονική επαναλειτουργία με μέτρα ή άνοιγμα των σχολείων με εκ περιτροπής διδασκαλία. Πρόκειται για το σύστημα διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα. Στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα αυτό να εναλλάσσεται ανά εβδομάδα.

Σε ότι έχει να κάνει με τις μάσκες η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι «Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι» και εξήγησε  πως αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa