Πολιτική

Αυτή είναι η νέα δομή διοίκησης της ΕΥΠ

Ανακοινώθηκε εχτές από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού η νέα διοίκηση της ΕΥΠ. Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι αλλαγές στην δομή διοίκησης και η  σύσταση της θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στα πρότυπα του αμερικανικού συστήματος.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων αναλαμβάνει την διοίκηση της ΕΥΠ και ο Αλέξανδρος Διακόπουλος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας. Οι αλλαγές στην δομή διοίκησης που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν το ίδιο πρότυπο που επελέγη και για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Δηλαδή η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενισχύεται με πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια, έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό στίβο.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκαν και τρεις υποδιοικητές προκειμένου η υπηρεσία να αντεπεξέλθει στην αντιμετώπιση νέων κινδύνων και απειλών, όπως ο κυβερνοπόλεμος και η διασύνδεση της τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για τους Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη.

Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του Σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ορίστηκε ο Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος θα υποστηρίζει τον πρωθυπουργό και θα είναι ο συνδετικός του κρίκος με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η νέα θέση, αυτή του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας δημιουργήθηκε προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa