Υγεία

Αυτή είναι η σωστή ηλικία για να κάνουν τα κορίτσια το εμβόλιο για τον HPV

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μόνο το 10% των κοριτσιών στην χώρα μας έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά του HPV (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων),που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 70%. Αυτό το περίεργο γεγονός συμβαίνει παρά του ότι το εμβόλιο χορηγείται πλέον δωρεάν από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας.

Αυτό γίνεται διότι επικρατεί μια άγνοια στο γενικό πληθυσμό γύρω από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Επομένως σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να εμβολιάζονται όλα τα κορίτσια ηλικίας 12-15 ετών για να περιοριστεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκινικών αλλοιώσεων στο τράχηλο της μήτρας στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Παράλληλα όταν αναπτύξει σεξουαλική ζωή, θωρακίζεται και από τα πιο διαδεδομένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Τέλος σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το εμβόλιο θεωρείται γενικά ασφαλές. Το μόνο που έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής είναι ότι ενδέχεται σε πολύ μικρό ποσοστό να προκαλέσει ήπιες παρενέργειες που υποχωρούν το πολύ σε 2-3 ημέρες. Αυτό έρχεται ως απάντηση για τους περισσότερους γονείς οι οποίοι φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους και δεν προχωρούν στον εμβολιασμό τους.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ