Κοινωνία

Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο – Οδηγούνται σε δίκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα κι αμέσως μετά διατάχθηκε η παραμονή τους υπο κράτηση, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη τους, το νωρίτερο την Δευτέρα. Μέχρι τότε οι δύο στρατιωτικοί θα παραμείνουν στις τουρκικές φυλακές.

Οι δύο στρατιωτικοί θα αντιμετώπιζαν, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνταν πληροφορίες για την πρόταση του Εισαγγελέα, κατηγορίες για “απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπείας”, κάτι που απο ουδέποτε επιβεβαίωναν πηγές απο την ελληνική Κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Μαρία Ζαχαράκη, στην πρόταση του Εισαγγελέα δεν υπάρχει κατηγορία για κατασκοπεία, αλλά για παράνομη είσοδο στην χώρα και δη σε απαγορευμένη, στρατιωτικού ενδιαφέροντος, περιοχή.

«Δεν είμαστε κατάσκοποι», φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο. Το τουρκικό κανάλι “7 Haber” μεταδίδει ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών στις τουρκικές δικαστικές αρχές, ακολούθησαν κάποια ίχνη παπουτσιών που είδαν πάνω στο χιόνι και πέρασαν στην τουρκική πλευρά καταγράφοντας με τα κινητά τους τηλέφωνα εικόνες, προκειμένου να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.

Ένας εκ των δύο φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι, αρχίσαμε να τα ακολουθούμε, σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράτυπων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να είπε.

Η κράτηση των δύο στρατιωτικών και η κατάσχεση των προσωπικών τους αντικειμένων μέχρι την διεξαγωγή της δίκης, διατάχθηκε, σύμφωνα με το Ειρηνοδικείο της περιοχής, καθώς οι δύο Έλληνες δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και κρίνονται ύποπτοι παραβίασης τυχόν επιβολής περιοριστικών όρων και μάλιστα ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, αλλά και ως ύποτποι καταστροφής τυχόν αποδεικτικών στοιχείων.

Μετά τις απολογίες τους, οι δύο στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στις κλειστές φυλακές της Αδριανούπολης, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφού πρώτα οδηγήθηκαν, στο νοσοκομείο “Σουλτάνος Μουράτ ο Πρώτος της Αδριανούπολης”, υπό αυστηρά μέτρα. Στο νοσοκομείο τους έβαλαν από την πίσω πόρτα κι αφού έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ιατρικές εξετάσεις μεταφέρθηκαν στη φυλακή της Αδριανούπολης με όχημα της στρατοχωροφυλακής.

Ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa