Τεχνολογία

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό – Πως… μας βλέπουν (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Η Jaguar Land Rover έχει δημιουργήσει αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς που διαθέτουν δυο μάτια, τα οποία χρησιμοποιούνται για να «επικοινωνούν» με τους πεζούς, για το πότε είναι ασφαλές να διασχίσουν το δρόμο περνώντας μπροστά τους.

Μέχρι στιγμής το πρωτότυπο όχημα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο στην Αγγλία. Η Jaguar Land Rover επισημαίνει πως όπως οι οδηγοί των αυτοκινήτων έρχονται σε επαφή με τους πεζούς για να τους επιτρέψουν να διασχίσουν τον δρόμο με ασφάλεια, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και αυτό το πρωτότυπο όχημα χωρίς οδηγό.

Τα αυτοκίνητα αυτά είναι μέρος μιας σειράς δοκιμών που διεξάγονται από το τμήμα μεταφορών του μέλλοντος της Jaguar Land Rover, το οποίο διερευνά πώς οι άνθρωποι μπορούν να εμπιστεύονται τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν μόνα τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την American Automobile Association, οι άνθρωποι φαίνεται να μην νιώθουν ασφαλείς σαν πεζοί, όταν μοιράζονται το δρόμο με «έξυπνα οχήματα» χωρίς οδηγό.

Τα αυτοκίνητα αναμένεται να μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων, επισημαίνει η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ενώνει επιχειρήσεις, τοπικές αρχές και ακαδημαϊκά ιδρύματα για να φέρουν την αυτόνομη τεχνολογία στη χώρα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ