Πολιτική Υγεία

«Αυτοψία» Κικίλια στον ΕΟΠΥΥ – Ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές

Αποφασισμένος για άμεση λήψη μέτρων διαρθρωτικού και δομικού χαρακτήρα στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της κεντρικής διοίκησης του Οργανισμού, προκειμένου να έχει διαδοχικές συσκέψεις με τη διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτη Πρεζεράκο.

«Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος, και το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετεί τον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό» τόνισε ο υπουργός Υγείας προσερχόμενος στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.

Ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση της σύνθεσης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου αυτό να ενισχυθεί με τεχνοκρατικά στελέχη, χωρίς να υποβαθμίσει τη συμμετοχή των εκπροσώπων των ασφαλισμένων, των ασθενών και των γιατρών του Οργανισμού.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa