Περιφέρειες - Δήμοι

Αυτοψία Πατούλη-Ιερώνυμου σε διατηρητέα κτίρια της εκκλησίας του 1877

Τον χώρο ανακαίνισης των κτιρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην οδό Δεινοκράτους επισκέφθηκαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών και τον χρόνο υλοποίησης του έργου.

Στην οδό Δεινοκράτους βρίσκονται 14 κτίρια της Εκκλησίας, επτά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί μνημεία και διατηρητέα. Τα κτίρια χτίστηκαν το 1877 σε οικόπεδο που παραχώρησε η Εκκλησία και τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ από το 1970 επανήλθαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας, και χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και για τη στέγαση του εκκλησιαστικού λυκείου. Κατόπιν συνεργασίας, η Περιφέρεια έχει αναλάβει να ανακαινίσει τρία κτίρια στα οποία θα στεγαστούν η βιβλιοθήκη της Εκκλησίας και το ιστορικό αρχείο, ενώ θα δημιουργηθεί και ένας εκθεσιακός χώρος, στον οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020.

Τη χαρά του για την πορεία των εργασιών και για τη συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Εκκλησίας και ο κόσμος να χαρεί αυτόν τον χώρο, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορία του χώρου και τόνισε πως με τη βοήθεια της Περιφέρειας θα γίνει ένας πνευματικός χώρος των γραμμάτων και του πολιτισμού. «Η Εκκλησία έχει δώσει ένα μεγάλο απόθεμα δύναμης για όλους τους Έλληνες μέσα από το έργο της. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η συνεργασία μας», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το «παρών» έδωσαν ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο γενικός διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ενώ ο διευθυντής των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, και η εντεταλμένη σύμβουλος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Ευρώπη Κοσμίδη, ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa