Πολιτική

Αυτός είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με δελτίο του κάνει γνωστό ότι τη θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος και νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων.

Ο κ. Κοντολέων είναι ένα καταξιωμένο στέλεχος με σημαντική καριέρα στον τομέα της ασφάλειας, που τυγχάνει επίσης εκτίμησης και στο εξωτερικό, σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά συνεργάζεται.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον επερχόμενο διοικητή της ΕΥΠ,  Γιάννη Ρουμπάτη,
σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του και για την επίσημη ενημέρωση που είχε και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός της ΕΥΠ με στόχο να αντιμετωπίσει παραδοσιακές απειλές, αλλά και νέους κινδύνους, όπως ο κυβερνοπόλεμος, αλλά και η διασύνδεση τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκοσμιοποιημένο επίπεδο με γεωπολιτικές προεκτάσεις. Η υπηρεσία αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται με διευρυμένο σχήμα τριών υποδιοικητών που αποτελείται από τους κ. Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa