Παρασκηνιακά

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της παραίτησης Διαματάρη

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης σήμερα υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό η οποία έγινε και δεκτή. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν ότι όλο αυτό έγινε εξαιτίας της αναφοράς στο βιογραφικό του ότι φοίτησε στο πανεπιστήμιο Columbia, αλλά όπως αποδείχτηκε δεν είχε πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Παρ’ όλα αυτά όμως ο κ. Διαματάρης κατείχε κι άλλον πανεπιστημιακό τίτλο και η κυβέρνηση τον κάλυψε απόλυτα. Να θυμίσουμε μόνο τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος είχε σημειώσει για το θέμα ότι «Ο κ. Διαματάρης εξέφρασε τη λύπη του για την παρερμηνεία και την παρανόηση που συνέβη με τον όρο «σπούδασε», τον οποίο χρησιμοποιούσε στο βιογραφικό του, και το θέμα έχει λήξει για την Κυβέρνηση».

Ποιος όμως ήταν ο πραγματικός λόγος της αποπομπής του;

Σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύφθηκε ότι το όνομά του εμφανίζεται να είναι στην θέση του CEO σε δύο εταιρίες που έχουν έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Διαματάρης δραστηριοποιείται οικονομικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αμερική. Στο ελληνικό Σύνταγμα προβλέπεται το εξής:

«Oποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Kυβέρνησης, των Yφυπουργών και του Προέδρου της Bουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους» (άρθρο 81)

Επομένως το να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Διαματάρη ήταν μονόδρομος για τον πρωθυπουργό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa