Κόσμος

Αυτός είναι ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ – Ο δεύτερος γιου του Μουαμάρ αλ Καντάφι (ΦΩΤΟ)

Στο όνομα του  Σαΐφ Αλ Ισλάμ, του δεύτερου γιου του Μουαμάρ αλ Καντάφι, έγινε η αεροπειρατεία του αεροσκάφους της AFRIQIYAH AIRWAYS με τους 118 επιβαίνοντες το οποίο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη.

Ποιος είναι όμως αυτός ο περίφημος Σαΐφ Αλ Ισλάμ που για χάρη του έγινε και αεροπειρατεία από τους δύο άνδρες; Γεννήθηκε το 1972 και σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ είναι ο δεύτερος γιος εκ των οχτώ παιδιών με πατέρα τον Μουαμάρ αλ Καντάφι.

Αν και το 2003 είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν εν τέλει στην εγκατάλειψη των φιλοδοξιών για απόκτηση πυρηνικών όπλων, ο ρόλος του στην καταστολή των αντικαθεστωτικών αλλά ειρηνικών διαδηλώσεων στη Βεγγάζη στη διάρκεια της επανάστασης με την οποία τερματίστηκε και η εξουσία του πατέρα του, τον έφερε αντιμέτωπο με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Καταδικάστηκε εις θάνατον καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και αυτουργία σε γενοκτονία με στόχο να καταπνίξει τις διαδηλώσεις, αλλά επειδή ήταν στα χέρια πρώην ανταρτικής οργάνωσης στην πόλη Ζιντάν η οποία αντιτίθεται στην κυβέρνηση της Τρίπολης και αρνείται να τον παραδώσει, δεν έχει ολοκληρωθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Μέχρι και σήμερα παραμένει εκεί και για αυτό οι οπαδοί του ζητούν την απελευθέρωσή του προβαίνοντας και σε ακραίες πράξεις, όπως η σημερινή αεροπειρατεία.

Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ ώστοσο απολαμβάνει την ιδιότυπη ελευθερία του έχοντας γυναίκα, παιδί και άπλετο χρόνο ζώντας σε ένα άνετο σπίτι. «Τις προάλλες συνομιλούσα με τον Σαΐφ. Τον γιο του Καντάφι. Το να είναι κανείς φυλακισμένος, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει ζωή. Ο Σαΐφ είναι ένας άνδρας που τον σέβονται πολύ, εδώ του συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τη Συνθήκη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει μία πηγή σε Ιταλό δημοσιογράφο σε ρεπορτάζ που πραγματοποιούσε για τον γιο του Μουαμάρ αλ Καντάφι.

Ζώντας στη χλιδή όμως υπάρχει μια καταδίκη σε θάνατο που εκκρεμεί.

σαΐφ αλ ισλάμ σαΐφ αλ ισλάμ σαΐφ αλ ισλάμ σαΐφ αλ ισλάμ
Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa