Κόσμος

Αυτός είναι φίλος! Δύο χρόνια οικονομίες για να πάρει στον κολλητό του ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο

Η φιλία είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα στη ζωή. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που επιβεβαιώνει αυτή την τοποθέτηση είδαν οι εκατοντάδες μαθητές και καθηγητές του λυκείου Caddo Hills στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, καθώς ένας 17χρονος μαθητής δώρισε στον κολλητό του ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, με τα χρήματα που μάζευε επί δύο χρόνια.

Ο Τάνερ Ουίλσον έβαζε στην άκρη το καθημερινό του χαρτζιλίκι, αλλά και χρήματα από διάφορα θελήματα για τους γονείς και τους γείτονές του, με στόχο να καταφέρει να μαζέψει ένα αξιόλογο ποσό ώστε να αγοράσει στον καλύτερο φίλο του, τον Μπράντον Κουάλς, το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο, καθώς ο τελευταίος αναγκαζόταν να κινεί με τα χέρια του το καροτσάκι σε κάθε του μετακίνηση από και προς το σχολείο.

Η συγκινητική πρωτοβουλία του έφηβου μαθητή προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στα social media, ενώ για την αγορά του αμαξιδίου απαιτήθηκε κι η γενναιόδωρη συνεισφορά των γονιών του αλλά κι αρκετών ακόμα συμμαθητών του, οι οποίοι όταν έμαθαν τους σκοπούς του Ουίλσον έσπευσαν να συνεισφέρουν χρήματα για τον «ιερό» αυτό σκοπό.

Η διεύθυνση του σχολείου όπου φοιτούν οι δύο αχώριστοι φίλοι, δημοσιοποίησε την αξιέπαινε πρωτοβουλία του μαθητή, αναφέροντας πως αντίστοιχες κινήσεις αποτελούν παράδειγμα αλτρουισμού, κοινωνικής προσφοράς κι ευαισθησίας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa