Περιφέρειες - Δήμοι

Αυτό είναι το κείμενο κοινών θέσεων ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ που θα εισαχθεί στο αυριανό Συνέδριο

Ξεκινά αύριο το πρωί το Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ, το πρώτο κοινό Συνέδριο των δύο ανώτατων συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο AIRETOS σας παρουσιάζει ΠΡΩΤΟΣ το κείμενο κοινών θέσεων που θα τεθεί προς συζήτηση, ενδεχόμενη τροποποίηση και τελική έγκριση κατά τη διάρκεια των 2ήμερων αυτοδιοικητικών διεργασιών.

Εμφανές χαρακτηριστικό του περιεχόμενου του είναι ότι κινείται σε γενικό θεωρητικό επίπεδο, αποτυπώνοντας περισσότερο αόριστες διακηρυκτικές αρχές και αποφεύγοντας να αγγίξει ειδικά και να πάρει ρητή θέση για τα επιμέρους καυτά ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις του Α’ και Β’ βαθμού Τ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμαρχοι έχουν θέσει επανειλημμένως την αναγκαιότητα εξάλειψης κάθε ίχνους “εξάρτησης” και “υποτέλειας”, όπως αναφέρουν στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, μεταξύ Δήμων και Περιφερειών.

Οι Αιρετοί του Α’ βαθμού επικρίνουν κατ’ επανάληψη πλήθος σημείων του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ότι παραβιάζουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του Α’ βαθμού που το ίδιο το Σύνταγμα κατοχυρώνει.

Διαβάστε περισσότερα airetos.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa