Παρασκηνιακά Πολιτική

Αυτό είναι το σύστημα «Μαζί» που έθεσε σε λειτουργία το Μαξίμου – Δείτε πως θα λειτουργεί

Óõíåäñßáóç ôïõ õðïõñãéêïý óõìâïõëßïõ ôçí ÔåôÜñôç 10 Éïõëßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που βασίζεται στην δημιουργία και λειτουργία του Μηχανισµού Υποστήριξης και Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

Σκοπός του όπως εξήγησε είναι η συστηματική συστηµατική υποστήριξη και παρακολούθηση του έργου των Υπουργείων και η έγκαιρη παρέµβαση για την εξασφάλιση της επιτυχούς εφαρµογής του.

Το εγχείρημα αυτό θα στηριχθεί σε έναν μεγάλο βαθμό στο νέο πληροφοριακό σύστημα «ΜΑΖΙ» μέσα από το οποίο θα δρομολογηθεί ο συντονισμός και η καθημερινή παρακολούθηση της πορείας του κυβερνητικού έργου.

Πιο συγκεκριμένα, το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ θα τροφοδοτείται µε όλα τα έργα / ενέργειες που συνθέτουν το Κυβερνητικό Πρόγραµµα σε σχέση µε τους αντίστοιχους στόχους και δράσεις. Επίσης, θα προσδιορίζει τα κατά περίπτωση συναρµόδια Υπουργεία, καθώς και τους συναρµόδιους φορείς. Ελέγχει τον προγραµµατισµό κάθε δράσης µε βάση τον προγραµµατισµένο χρονοδιάγραµµα και περιλαµβάνει τις εκθέσεις προόδου για την πορεία κάθε Προγράµµατος. Τέλος υποστηρίζει την επικαιροποίηση του προγράµµατος µε προσθήκη νέων έργων κατά την διάρκεια της 4ετίας.

Δείτε την παρουσίαση του ΜΑΖΙ μέσα από το πρόγραμμα Επόμενη Ημέρα για την υποστήριξη και Παρακολούθηση Κυβερνητικού Έργου

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa