Κοινωνία Μαρς

Αυτό θα είναι το νέο G3 του Ελληνικού Στρατού (ΦΩΤΟ)

Ένα νέο μοντέλο για την αναβάθμιση του πολεμικού τυφεκίου G3 παρουσίασε η ΕΑΣ. Το πρόγραμμα αναβάθμισης του τυφεκίου G3 βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και αν όλα πάνε καλά θα ολοκληρωθεί η συνεργασία με το ΓΕΣ για τον εκσυχρονισμό του οπλοστασίου του Ελληνικού Στρατού. Το νέο μοντέλο παρουσιάζει αρκετές αναβαθμίσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο αναλυτικά οι κατασκευαστές της ΕΑΣ έχουν αναπτύξει και κατασκευάσει από ειδικό κράμα αλουμινίου ένα νέο χειροφυλακτήρα με διάκενο που αντικαθιστά τον υπάρχοντα πλαστικό. Αυτό σημαίνει ότι άμεσα ανεβαίνει η ανθεκτικότητά του σε σύγκριση με το παλιό μοντέλο που πολλές φορές το πλαστικό έσπαγε σε πτώση του όπλου. Στη φωτογραφία μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το κοντάκι έχει αλλάξει εντελώς. Είναι ένα πτυσσόμενο κοντάκι το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με το σωματότυπο του κάθε στρατιώτη και μειώνει σημαντικά το «κλότσημα» του τυφεκίου ένα γνωστό πρόβλημα σε όσους από εμάς το χρησιμοποιήσαμε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μας θητείας.

Στην φωτογραφία φαίνεται τοποθετημένος και εκτοξευτής βομβιδών. Όπως έχουμε ενημερωθεί πάνω στο νέο τυφέκιο εφόδου μπορούν να τοποθετηθούν τακτικός φακός ή καταδείκτης laser ή συνδυασμός και των δύο στις δύο διαφορετικές ράγες. Ακόμα έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση και θερμικής κάμερας ή συστήματος ενίσχυσης αστρικού φωτός ή σκοπευτικό ημέρας ή διόπτρα σκοπεύσεως Red Dot.

Πηγή: defence-point.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa