Κοσμογονικές αλλαγές στο πολιτικό μας τοπίο θα συντελεστούν μέσα στον τρέχοντα χρόνο, οι οποίες πιθανότατα θα επισφραγιστούν με πρόωρες εκλογές.

Η πρόβλεψη, για τον μη πρωταγωνιστικό ρόλο μερικών από τους σημερινούς αρχηγούς κομμάτων, δεν είναι αυθαίρετη, αλλά εδράζεται στις νέες εξελίξεις που αναμένεται να προκύψουν στο εγγύς χρονικό διάστημα!

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη γύμνια του ιδεολογικού περιτυλίγματος των κομμάτων εξουσίας, που θα επηρεάσει κι αυτή με τη σειρά της σημαντική μερίδα ψηφοφόρων που θα απαιτήσουν «αλλαγή κορυφής»!

Εννοούμε την τρομοκρατική ανεπάρκεια των βασικών «μονομάχων» να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία και στη μακρόχρονη ελληνική ιστορία και, με ρητορείες τους, αναπαράγουν τα πλέον καταστροφικά στερεότυπα, μίσους, τυφλής εκδίκησης, φθηνού λεονταρισμού, άκρατου κρατισμού, έχοντας διαβρώσει και την κοινωνία σε βαθμό διχασμού.

Ανιστόρητοι, φαντασιώνονται την αέναη παραμονή τους στην εξουσία, αδιαφορώντας για τα εξωτερικά γεγονότα που εγκυμονούν κινδύνους εθνικής συμφοράς. Αφελείς ή ιδιοτελείς, είναι επικίνδυνοι!

Σήμερα, η ελληνική κοινωνία απαρτίζεται από ρετάλια αριστερών ομάδων που ονειρεύονται ακόμη έναν άλλον κόσμο εφικτό, από παραπλανημένους ψηφοφόρους που πίστευαν ότι με την «πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά» δεν θα πάνε και πολύ χειρότερα τα πράγματα, από «τυφλωμένους» συνδικαλιστές και συντεχνίες που απαιτούν ανέφικτες παροχές και από ένα πολιτικό σύστημα που παραπαίει και, μέσα στον πανικό, ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου.

Η χώρα είναι απομονωμένη, με ανοχύρωτες τις ακτές του Αιγαίου, με χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν πλημμυρίσει νησιά και το εσωτερικό της χώρας, με αλυτρωτισμούς γειτονικών χωρών, με μειωμένα αποθέματα αξιοπιστίας, «μιλητές» επενδύσεις και χωρίς ουσιαστικά εξωτερικά στηρίγματα οικονομίας.

Η χώρα είναι καταδικασμένη και οι πολιτικοί ταγοί μας «περί άλλων τυρβάζουν». Σκάνδαλα, μίζες, Προεξεταστική, επιτροπές, «μαύρο» χρήμα, δωροδοκίες, βαλίτσες τροχήλατες και σακβουαγιάζ, πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα μας. Όμως οι μέρες, οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες. Βρισκόμαστε πλέον στη «ζώνη του ατυχήματος».

Χρειάζεται όλα τα κόμματα να συζητήσουν χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς εγωισμούς και αρχηγικές φιλοδοξίες, για να πετύχουν την εθνική συνεννόηση και να αποτρέψουν τις αναμενόμενες για τους περισσότερους φίλους και «ιέρακες», καταστροφικές εξελίξεις.

Συσκέψεις πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να μετράγαμε αρκετές λόγω των εθνικών θεμάτων και όχι μεμονωμένα διαγγέλματα για «ψύλλου πήδημα».Προέχει η ασφάλεια της χώρας από όσους την επιβουλεύονται και η τιμωρία των πολιτικών στο πεδίο της ηθικής στην ώρα της.

Η κομματική «πόλωση» δεν βοηθάει να ξεμπλέξουμε από την εθνική κρίση που βρίσκεται προ των πυλών, Τουρκίας, Σκοπίων και Αλβανίας. Το πολιτικό μας σύστημα κοιμάται, αντίθετα με την κοινωνία που ξαγρυπνά και αγωνιά για τα εθνικά μας θέματα. Η εξασφάλιση των συνόρων και η τήρηση όλων των Συνθηκών που έχουν υπογραφεί είναι τα μοναδικά αυτονόητα και προτεραιότητες.

Οι Έλληνες πολίτες θα στηρίξουν κάθε κυβέρνηση που θα βάλει τα εθνικά θέματα πάνω απ’ όλα, ακόμα κι από την τιμωρία επίορκων πολιτικών και από τις θεσμικές αλλαγές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους. Η εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια είναι το οξυγόνο των Ελλήνων.

Όποιος πολιτικός προσπάθησε με διάφορα τερτίπια να μην το λάβει σοβαρά υπόψη του, διέγραψε το πολιτικό του μέλλον μονομιάς!

του Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...