Άρθρα Θανάσης Παπαμιχαήλ

Αφερίμ εφέντη!

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους καθημερινά στο Κοινοβούλιο, στις οθόνες των τηλεοράσεων, στο διαδίκτυο, όλα τα πολιτικά μας κόμματα. Αφερίμ εφέντη!

Πολιτικοί καβγάδες από θερμοκέφαλους, κατηγορίες, φωνασκίες, αντεγκλήσεις, που δεν εκπλήσσουν και δίνουν «τροφή» στα δελτία των τηλεοπτικών ειδήσεων, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στις αναρτήσεις των τρολ. Αφερίμ εφέντη!

Αποποιούνται και μετακυλίουν τις ευθύνες, για τα οικονομικά, της υπερμετάδοσης του ιού της πανδημίας, με υψηλούς τόνους συζήτησης, πεζοδρομιακούς διαλόγους, απίστευτους συμψηφισμούς προς τέρψιν φίλιων δυνάμεων και εναπομεινάντων οπαδών που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Σκηνικό άκρας πόλωσης, που ουδόλως ενδιαφέρει τους πολίτες, που ασφυκτιούν να τα φέρουν βόλτα και βρίσκονται σε κατάσταση πανικού υπό τον φόβο να προσβληθούν από τον ιό και να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Αφερίμ εφέντη!

Για κάποιους βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους, περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της πανδημίας. Για κάποιους άλλους, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, επικρίνοντας το καθετί, κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση, εντοπίζοντας μόνο τα κακώς κείμενα και με στεντόρεια φωνή και διαδηλώσεις τις περισσότερες φορές. Αν η αντιπολίτευση τα βλέπει όλα μαύρα, αλλά δεν έχει να αντιπροτείνει παρά μόνο έναν κοινό υπουργό Υγείας και έναν νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τότε Αφερίμ εφέντη!

Ο γνωστός σε όλους στρατηγός Σουν Τζου, στην «Τέχνη του πολέμου» συνιστά για την κατάληψη ενός μεγάλου υψώματος: Με μικρά και σταθερά βήματα καταλαμβάνουμε πρώτα τα πιο μικρά υψώματα και στη συνέχεια πάμε για το μεγάλο ύψωμα.

Για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακούμε για γενναία άλματα προόδου, αντί για μικρά και απλά βήματα βελτίωσής της.

Πώς θα γίνουν όλα αυτά, μετά από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, πολλούς μάς ξεπερνάει. Αν δεν είναι ένα φληνάφημα, ένα νέο προεκλογικό αφήγημα, τότε ανεβάζει τον πήχη, στη μετα-Covid εποχή πολύ ψηλά. Ας είναι. Αφερίμ εφέντη!

Κάθε φορά που ανακοινώνονται νέα μέτρα, οι μισοί από τους ειδικούς της επιτροπής δεν συμφωνούν. Το κάνουν γιατί διαφωνούν ή για λόγους δημοσιότητας; Αυτοί ξέρουν.

Αφερίμ εφέντη!

Το λατρεμένο φρούτο των περισσότερων Ελλήνων ψηφοφόρων, λίγο πριν από την κάλπη, είναι ο λωτός. Μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών της περιόδου 2000-2019 το αποδεικνύει. Τελικά η κάλπη λειτουργεί σαν «κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Όλα τα καθαρίζει! Αφερίμ εφέντη!

του Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa